VALENTIJN DRIESSEN VOORSPELT VERTREK ARNE SLOT: ‘EEN MOOIE UITDAGING IN HET BUITENLAND’

Valentijn Driessen sluit niet uit dat Arne Slot bezig is aan zijn laatste maanden bij Feyenoord. De journalist van De Telegraaf is van mening dat de oefenmeester, die zondag met Feyenoord ten koste van NEC (1-0) de KNVB Beker won, klaar is voor een volgende stap. Driessen denkt wel dat Feyenoord uiteindelijk het laatste woord zal hebben.

“Hij heeft nu al twee, drie keer laten zien dat hij hier een heel nieuw team kan neerzetten. Dan lijkt mij het logisch dat er dan een hele mooie uitdaging uit het buitenland komt.” In een video-item meldt Driessen dat Slot afgelopen zomer al bijna was vertrokken bij Feyenoord: “Vorig jaar zei hij al bijna ja tegen Tottenham Hotspur. Dat hij in dit geval daar wel voor zal kiezen.”

Lees ook:

Arne Slot over vertrek bij Feyenoord: ‘Ik wilde bijna de club zeggen waarover het ging…’

Mocht Slot komende zomer willen vertrekken, zal Feyenoord moeten meewerken: “Omdat er geen clausule ligt hier in Rotterdam, waardoor hij niet voor een bepaald bedrag naar een andere club kan.” Slot werd de laatste weken genoemd bij onder meer Liverpool en ook bij Manchester United als de mogelijke opvolger van Erik ten Hag.

Op de persconferentie na afloop van de bekerfinale kwam een mogelijk vertrek van Slot ook ter sprake. “John de Wolf zei net: ‘Dat is wel leuk trainer. Je denkt dat je alle prijzen hebt gewonnen, maar je mist de Johan Cruijff Schaal”, zegt Slot. “Dus half augustus kun je weg?”, vraagt Driessen op de persconferentie met een glimlach na de opmerking van Slot over de Johan Cruijff Schaal. Slot kan zijn lach niet bedwingen, waarna de oefenmeester door Driessen wordt omschreven als ‘een ambitieus mannetje’: “Zo wordt ik in de media altijd neergezet”, zegt Slot. “Maar dan probeer ik altijd aan te geven waar het kan dat ik drie jaar lang bij Cambuur gewerkt heb, dat ik vervolgens vier jaar bij AZ te werken en nu al weer drie jaar bij Feyenoord zit. Dat is voor een trainer enorm veel loyaliteit naar je club toe.”

Volgens Slot is er dus niets van waar dat hij komende zomer staat te springen om te vertrekken bij Feyenoord: “Vorig jaar de keuze gemaakt om een club in de Premier League af te zeggen”, waarna Slot zichzelf onderbreekt: “Ik wilde bijna de naam zeggen”, verrast de trainer zichzelf. “Uiteindelijk heb ik besloten om voor Feyenoord te kiezen. Dus ja, je kan me ambitieus noemen. Ik noem het loyaal.”

2024-04-22T08:17:53Z dg43tfdfdgfd